oolsztyniak nie bardzo wiem o co ci chodzijak chcesz zabrac glos to prosze w temacie bomowisz o czyms innym a to mnie nie interesuje jak tylko to masz do powiedzenia to lepiej sie nie wypowiadaj a jesli chodzi ci tylko o numer do Grzesia nie dostałem od niego polecenia by go rozdawac powiem ci ze zaczyna sie od 790XXXXXX dalej ci nie podam pozdrawiam
Zamek centralny i podświtlenie panelu klimy
Zwiń
X
-
Zamek centralny i podświtlenie panelu klimy
Witam mam Octavię kombi 99r. w wersji SLX
Mam dwa problemy:
1 nie działa mi zamek centralny - kluczykiem z drzwi kierowcy zamykają się tylko drzwi kierowcy. jak zamykam przyciskiem w środku to zamykają mi się wszystkie drzwi ale po chwili lewa strona mi się odryglowuje - gdzie szukać przyczyny tego? czy może być przyczyna w module komfortu czy może zamek w drzwiach kierowcy jest uszkodzony? z drzwi pasażera wszystko śmiga bez zarzutu łącznie domykaniem szyb.
2 drugi problem to podświetlenie panelu strowania klimatyzacją i nawiewami (klima manualna) nie działa mi tam podświetlenie. dodatkowo nie działa mi również gniazdo zapalniczki wewnątrz kabiny i podświtlenie bagażnika. Czy te trzy rzeczy mogą być powiązane ze sobą? może podłączone są wspólną kostką. może któś mółby podesłać schemat elektryczny?
z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez bronekkarcz1 nie działa mi zamek centralny - kluczykiem z drzwi kierowcy zamykają się tylko drzwi kierowcy. jak zamykam przyciskiem w środku to zamykają mi się wszystkie drzwi ale po chwili lewa strona mi się odryglowuje - gdzie szukać przyczyny tego? czy może być przyczyna w module komfortu czy może zamek w drzwiach kierowcy jest uszkodzony? z drzwi pasażera wszystko śmiga bez zarzutu łącznie domykaniem szyb.
Zamieszczone przez bronekkarcz2 drugi problem to podświetlenie panelu strowania klimatyzacją i nawiewami (klima manualna) nie działa mi tam podświetlenie. dodatkowo nie działa mi również gniazdo zapalniczki wewnątrz kabiny i podświtlenie bagażnika. Czy te trzy rzeczy mogą być powiązane ze sobą? może podłączone są wspólną kostką. może któś mółby podesłać schemat elektryczny?
z góry dzięki za odpowiedzi.
Zapalniczka może Ci nie dział bo wcisnąłeś ten podłużny guzik w panelu sterowania szybami w drzwiach kierowcy - wył/zał on zaplaniczkę oraz możliwość sterowania tylnymi szybami przez pasażerów.
A co do oświetlenia bagażnika to sprawdziłeś żarówkę?? A może mikro styk w zamku sie zaciął??
Komentarz
-
-
mialem taki przypadek w O SLX 2000r ze po zamknieciu od srodka co jakis czas drzwi za kierowca sie same otwieraly praktycznie odrazu - rozwiazanie opisaem na tym forum a tak na sybko to w mym przypadku byly zimne luty we wtyku zamka. U Ciebie dodatkowo dochodzi temat z kluczykiem - dobrze bylo by zaczytac bledy z mod. konfortu.pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez nico21Jeśli chodzi o podświetlenie klimatyzacji manualnej to zapewne spaliła Ci sie żaróweczka, jest ona usytuowana pod środkowym pokrętłem - bierzesz kawałek szmatki i kombinerki, chwytasz pokrętła i ciągniesz do siebie. Przyda sie jeszcze pęseta żeby ja wyjąc
Komentarz
-
Komentarz